#olvasnijó: R. KELÉNYI ANGELIKA - BARCELONA, BARCELONA


Rég volt már a blogon könyvajánló poszt, holnaptól beköszönt az őszi idő is, így úgy gondoltam, hogy hozok egy olyan könyvet, ami felidézi az igazi nyári, forró napokat.

Kb. egy évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba az Álomgyár kiadóval a Cosmopolitan blogger days díjátadón, amiért nagyon hálás vagyok, hiszen megismerhettem R. Kelényi Angelikát és a könyveit. Számomra nagyon szórakoztató a stílusa, könnyen át tudom adni magamat a könyvnek és én pont ezt a típust keresem, ha könyvekről van szó.

Ebben a cikkben a Barcelona, Barcelona c. könyvről szeretnék pár szót említeni, hogy visszaidézhessük a nyár forró pillanatait, ha éppen egy hűvös, esős délután alkalmával vennéd elő Angelika írását.

A történet főszereplője Caroline Wood, egy teljes átlagos lány, aki egy magazinnál dolgozik asszisztensként, azonban sokkal többre vágyik és igazából ő maga is szerkesztő szeretne lenni.  Caroline szerepével könnyen lehet azonosulni, az a típus, aki cigizik, de majd holnap abbahagyja, ki szeretne állni saját magáért, szeretné, ha szeretnék, tehát egy nő, akinek vágyaival egyszerűen lehet közös pontot találni.

A történet jól fel van építve, természetesen nagy szerepet kap benne Barcelona és ott bizony jön egy bizonyos titokzatos srác is, sőt sok srác, gasztronómia, városnézés, forró pillanatok, azonban mielőtt még egy rossz love storyra gondolnál, ne tedd! Ebben a könyvben tökéletesen fel van építve a flört, az öröm, csalódás, forró éjszakák, érzelmek és azok a pillanatok, amikor nem úgy alakul az életünk és teljesen idióta módon reagálunk rá, főleg egy pár pohár bor után.

Az egész könyv kiválóan strukturált és szándékosan nem szeretnék felfedni túl sok részletet , mert tényleg zseniális a könyv!  Olvasás közben csak falod a lapokat és várod, hogy vajon mi lesz a következő oldalon, teljesen kikapcsol és lenyűgöz, majd amikor a végéhez érsz, akkor csalódottan látod, hogy nincs több oldal, Te viszont még akarod és számomra ilyen egy igazán jó könyv. Apropó és természetesen azt az érzést kelti, hogy olvasásból beleszeretsz Barcelona-ba és legszívesebben már indulnék is!

Köszönöm szépen Angelikának és az Álomgyár kiadónak a könyvet!


Szandi

Népszerű bejegyzések