THE BALM IKONIKUS TERMÉKEI: MEGÉRI AZ ÁRÁT?



A mai bejegyzésben egy ismert amerikai márka termékeiről hoztam Nektek egy tesztelős/véleményezős bejegyzést.  A The Balm márka 2004-ben kezdte el forgalmazni a termékeit, amikről érdemes tudni, hogy cruelty free, tehát nem tesztelik állatokon és parabénmentesek.  Az elmúlt években nem volt teljesen egyszerű a márka termékeinek a beszerzése, azonban ma már számos Müller rendelkezik The Balm állvánnyal sok- sok szépséges termékkel. Akik nem ismerik a márkát érdemes tudniuk, hogy nem egy tipikus olcsóbb kategóriás drogériás kozmetikumokról van szó, inkább középkategórián belül a mérce tetejére sorolnám. Kb. 10-11 ezer a nagyobb paletta és a highlighterek 6000 forint körül mozognak.  Azonban megéri az árát?


A mai bejegyzés 3 fő királynője a márka 3 ikonikus terméke név szerint: Mary – Lou Manizer highlighter, Betty-Lou Manizer és a Cindy-Lou Manizer + a hercegnő: Mai Billsbepaid árnyalatú rúzs. Az első benyomást a termékekről a külső csomagolás alapján tudtam meghozni. Nekem nagyon bejön a The Balm stílusa és a kozmetikumaiknak a külső csomagolása.

A három termék közül határozottan a Mary-Lou a kedvencem, de kétségtelenül gyönyörű mind. Három helyen szoktam kiemelni az arcomat, méghozzá a szemöldökcsontomnál, az orrnyeregnél és az arccsontomnál. Vigyázni kell ezzel a highlighterrel ugyanis eléggé erősen pigmentált, így gyorsan csillám póni sminket varázsolhatunk magunknak. A formulája teljes mértékben megfelelő, nem porlad, szinte már krémes a textúrája. Pezsgős- arany színe van, viszont nem túl arany, így világos bőrön is szépen mutat és, ami szerintem óriási pozitívum, hogy nem tolakodó a csillámhatás. Nem túl csillámos, inkább egy semi-highlight, a szemöldökcsont kiemelésére, illetve a mozgó szemhéj közepén használva nagyon mutatós.
A Betty-Lou egy olyan púder, amit az arcbőr kiemelésére készítettek. A tapasztalat az, hogy valóban szebbnek tűnik tőle az arcbőr, az ígéretét betartja. Nála is hasonló a helyzet, mint a testvérénél, kellemes az állaga, nem porlad és vele is szép fényes hatást lehet elérni. Természetesen nagyon jól kihasználható Betty- Lou is, világosabb bőrűeknek bronzerként is alkalmazható, de szemhéjpúderként is kihasználható. Kontúrként én nem használnám mivel fényes hatású, személy szerint én a matt és krémes állagú kontúrozó termékeket preferálom.
Végül pedig jöjjön Cindy-Lou. Cindy-Lou is egy gyönyörűséges kozmetikum a márkától, világosabb bőrön szerintem nagyon jól alkalmazható és szépen kiemeli az arcot. 3in1 termék, társaival együtt ő is tökéletesen kihasználható szemhéjpúderként, pirosítóként és highlighterként is alkalmazható. Kontúrozásra nem ajánlanám szintén a csillámos, fényes hatása miatt. Közvetlen fény hatására szép rózsaszínes fényt ad vissza, ezzel szemben Mary-Lou és Betty-Lou sokkal erőteljesebb.

Pozitívum, hogy a termék egy óriási tükröt is rejt, így a táskánkba bedobva is jól kihasználható napközben (na, jó azért ne dobáljuk, mert törékeny és drága). Kifogástalan a minőség, tartósságát tekintve tartósnak mondanám, azonban a nap végére ő is elveszíti kezdeti szépséget, szerintem ez teljesen rendben van, ha ti találkoztatok már olyan highlighterrel/pirosítóval stb., ami 10-12 óra után is tökéletes, akkor kérlek, ne habozzatok megírni nekem! Negatívumnak nem mondanám, de azért érdemes megemlítenem, hogy van különbség a formula között. A Mary-Lou egy régebbi rendelésből van, és keményebb formulával rendelkezik, mint társai. A viszonylag frissebb vásárlásból származó Betty-Lou és Cindy-Lou sokkal puhább állagot kapott, szinte már krémes.

Összességében azt gondolom, hogy nem feltétlenül éri meg az árát. A minőségben nem tudok kifogásolnivalót találni, azonban vannak a piacon olcsóbb változatok vagy dupeok, amik jobban megérhetik. Például a Mary-Lou ikonikus hihglighternek olcsóbb változata lehet a W7 Glowcomotion, amit ebay-ről vagy más külföldi oldalakról beszerezhettek kb. 1-2 ezer forintos áron. Cindy- Lou olcsóbbik megoldása lehet a Makeup Revolution Rose Gold highlightere, ami szintén 2000 forint körüli áron mozog és már Rossmannokban valamint a pinkpanda.hu oldalán is könnyedén beszerezhető. Betty-Lou dupeja pedig bármely metálos árnyalatú bronzosító lehet, példaként itt a H&M bronzosítója.
Képtalálat a következőre: „w7 glowcomotion”
Kép forrása: www.google.hu

Röviden a rúzsról: a tökéletes nude árnyalat. Pigmentált rúzs, érdekes mentolos formulát kapott ezáltal enyhén bizsergető hatása van az elején.  Szuper megoldás, ha egy sietős sminket dobsz fel és valamivel kiemelnéd az ajkaidat, azonban arra készülnöd kell, hogy egyáltalán nem tartós és bizony kopni fog, de nagyon gyorsan. A rúzsok 4-5000 forint körüli árban mozognak, ha már ennyi pénzt rá tudsz áldalozni egy rúzsra, akkor ajánlom, hogy térj be egy MAC üzletbe és válogass a szebbnél szebb és jobbnál jobb rúzsok között, amiknek az állaga és a tartóssága is 5*.
 
Köszönöm szépen, hogy elolvastad a mai bejegyzést, remélem segíteni tudtam, ha vásárlás előtt állnál vagy csak szemeztél már a márkával.

Szép hétvégét Nektek!



Szandi



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések