TARTE BE YOUR OWN TARTEIST


A Tarte egy olyan amerikai márka, ami sokak számára ismerősen csenghet és rögtön magunk elé képzeljük a szebbnél szebb külső csomagolásokat. A termékeiket leginkább a föld ihlette színek jellemzik, kínálatukban a dekorkozmetikai termékek mellett már az arcápolási termékek is megtalálhatóak. Van egy igazán különleges összetevője a Tarte termékeknek, ami nem más, mint a t5 szuper gyümölcs komplex. A t5 komplex által a márka termékei nem csak minőségiek, de még a bőrünket is tápláljuk vele. Sajnos ezeket a termékeket is pont úgy, mint a többi amerikai márkát nem a legegyszerűbb beszerezni.  A Tarte hivatalos weboldaláról természetesen tudtok rendelni (azért most vigyázzatok, mert történt egy nagyobb incidens és elég sok vásárló pórul járt). A probléma az, vagyis számomra, hogy a szállítási költség mindennel (vámmal együtt) már nagyon sokba kerül és maga a márka is egy magasabb kategóriás árcsoportba tartozik. Érdemes figyelni például Ebayen az aukciós felületeket, hiszen ha szerencsétek van, akkor lecsaphattok egy-két fogásra jó áron.


Térjünk rá a mai bejegyzés fő sztárjára, a Tarte egyik eye&cheek Be Your Own Tarteist palettájára. Az ára körülbelül 14.000 forint körül mozog, tehát nem egy tipikus drogériás árkategóriájú  palettáról beszélünk. Ilyenkor természetesen az árral együtt az elvárásaink is növekednek. Nyilván többet várok el egy Tarte palettától, mint egy 1500 forintos Catrice palettától. Ilyenkor azért az ember azt várja, hogy sokkal pigmentáltabb, tartósabb és (szinte) tökéletes állagú terméket kap a pénzéért. Ebben a palettában 6 szemhéjpúder van és 1 pirosító, ami egy szép barackos-rózsás árnyalat. A színek között találhatunk matt és csillogós szemhéjpúdereket gyönyörű föld árnyalatokban. Többféle sminket is elkészíthetünk ezzel a palettával, akár egy hétköznapi gyors világos vagy füstös sminket is. A pirosító szerintem szintén jól kihasználható, hiszen jól kombinálható a barnás árnyaltokkal, így nem csak pirosítóként, de szemhéjpúderként is jól használható.

A képeken jól látszik, hogy jól pigmentált szemhéjpúdereket tartalmaz a paletta, azonban szerintem, ami igazán nagyon jó az a pirosító. A pirosítónak az állaga szinte már krémes, nincs benne egy tonna csillám és gyönyörűen eldolgozható. A szemhéjpúdereknél pozitívum, hogy nem porladnak annyira, mint mondjuk egy ABH Subculture paletta. A világos színeknél szokott általában problémás lenni, hogy alig látszanak, szóval nem annyira pigmentáltak, mint a sötétebb árnyalatok.  Ennél a palettánál az a helyzet, hogy itt sem olyan erős a világos színek pigmentációja, azonban jól építhető, így szép hatást lehet elérni a végén. A többi szín teljesen rendben van és szintén jól lehet felépíteni a használatukkal a szemsminkünket. Jól kihasználható a paletta a hétköznapokon, egy gyors és szolid smink elkészítéséhez kitűnő választás lehet, azonban, ha egy kimozdulós estére készülsz és valami látványosabb sminket szeretnél, akkor a sötét színekkel szépen kiemelheted a szemed. Nekem azért is szimpatikus ez a paletta, mert szinte minden szemszínhez tökéletesen passzol, kivéve a barna szem, mert a barna szemhez ne nagyon használjunk barnás árnyalatokat, de a zöld és a kék szemhez tökéletes választás lehet. A másik dolog, amiért én szeretem, hogy igazán jól mutat, a polcodon vagy bárhol ahol tárolod. Engem mindig lenyűgöznek a Tarte termékek a külső csomagolásukkal is, a mostani Holiday kollekcióra pedig nem szeretnék gondolni, mert annyira csodálatos és eszméletlen dizájnt kaptak a termékeik, hogy legszívesebben mindet felvásárolnám.


Remélem segíteni tudtam ezzel a bejegyzéssel, ha kíváncsi vagy, hogy milyen egy drágább kategóriájú paletta, vagy éppen vásárlás előtt állsz.

Szandi


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések