KÖNYVAJÁNLÓ ROVAT I.: PAULA HAWKINS - A VÍZ MÉLYÉN


A 2018-as évben szeretnék több újdonságot is hozni, amivel színesebbé tehetem a blog tartalmát számotokra.  Több új rovat is meg fog jelenni a jövőben, tervezek egy Outfit részt is, azonban ennek a kivitelezése nem olyan egyszerű, hiszen szükségem van egy plusz főre, aki segít a fotózásban.

A mindennapok során azt látom a metrón, az utcán sétálva, a plázában vagy éppen akárhol, hogy mindenkinek a kezében van már egy hiper-szuper okostelefon és néha már nem is figyelünk a külvilágra. Úgy gondoltam, hogy hozok Nektek egy Könyvajánló rovatot, ami havi rendszerességgel jelenne meg, ezzel motiválnám saját magamat is az olvasásra, illetve remélem Nektek is kedvet csinálhatok hozzá. Havonta egy alkalommal egy ajánlóval készülök, hogy elmerülhessetek a könyvek világába, az érzésbe, amikor nem tudsz lerakni egy könyvet és csak olvasod és olvasod… Fontosnak tartom, hogy ebben a rohanó digitális világban néha egy kicsit álljunk meg, vegyük észre a környezetünket, fogjunk meg egy jó könyvet egy bögre forró teával és zárjunk ki minden zavaró tényezőt.

Ezennel üdvözöljétek a Könyvajánló rovat első részét, melyben Paula Hawkins – A víz mélyén c. könyvéről írok röviden. Hogy kinek ajánlom ezt a könyvet? Azoknak, akik szeretik a krimit, a kifürkészhetetlen cselekvést és a remek csattanókat.  Olvastátok vagy láttátok már a Lány a vonaton c. könyvet/filmet?  A cselekményszál itt is nagyon hasonló, rejtélyes körülmények között folynak a cselekmények, szinte már feszült a hangulat a könyvet olvasva és csak lapozol, annyira vágysz a végződésre és arra, hogy megtudhasd, hogy ki is a gyilkos.

A víz mélyen c. könyv egy régi misztikum köré épül, miszerint a várost átszelő folyó vonzza a halált. A könyv első mozzanatában megtudjuk, hogy egy halott nőt húznak ki a folyóból. Hogy mitől is izgalmas a történet? A nő előtt egy pár hónappal egy fiatal lány sorsa pecsételődött meg szintén ugyanígy. A két friss gyilkosság előhozza a régi mendemondákat a halott nőkről a folyóban, amely számtalan titkot is újra felszínre hoz. A történetet olvasva érződik a félelem, a misztikum és a kísérteties hangulat. Paula Hawkinstól megszokott stílusban ez a történet is megállíthatatlanul sodorja az olvasót az árral. Több száz oldalon keresztül megismerhetjük az emberi lény ösztönös cselekedeteit, amely akár gyilkossághoz is vezethet. Hogy ki is a gyilkos? Ezt nem fogom Neked elárulni, de hidd el, nem az, akire gondolnál.

Szerelem, hazugság, ösztön, gyilkosság vagy öngyilkosság?



Szandi


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések