BIODERMA SENSIBIO MASZK TESZT - AZ ÉRZÉKENY BŐR FELLEGVÁRA

Az otthoni arcápolás számomra mindig is fontos volt és szinte már rituálénak számít az a pár nap, amikor felkenek egy maszkot, meggyújtok egy gyertyát és relaxálok. A Bioderma márkáról már korábban írtam ITT Nektek, a bőröm imádja a termékeiket, így nagyon boldog voltam, amikor a Sensibio termékcsaládból érkezett egy maszk tesztelésre.
Sajnálatos módon még márciusban is hideg van, ami érezhetően megviseli a többnyire zsíros-kombinált bőrömet. A Sensibio maszk érzékeny /intoleráns bőrre kiváló választás lehet. Egy óriási 75 ml-es kiszerelés érkezett hozzám, amit az elmúlt pár héten rendszeresen használtam, ezáltal már kialakult bennem egy erős vélemény a termékről.
A maszk textúrája nagyon krémes, egyáltalán nem nehéz/zsíros érzet a bőrön, kifejezetten kellemes. Az arc megtisztítása után vékony rétegben szoktam felvinni az arcbőrömre. A termék csomagolásán több opciót is találhatunk a termék használatára, használhatjuk úgy, hogy a maszk felkenése után nem mossuk le langyos vízzel, hanem a felesleget finoman a bőrünkbe masszírozzuk vagy egy vattakorong segítségével törüljük le és ezzel hidratálót már nem is kell használnunk, hiszen igen gazdag hidratáló ez a maszk önmagában is. A másik lehetőség, hogy a megtaszított arcbőrre felvisszük a maszkot, majd 15-20 perc után langyos vízzel lemossuk és a szokásos arcápolási rutinunkat követjük. Kipróbáltam mindkét opciót, az én bőrömön tökéletes működött mindkét megoldás, a maszkot a bőrömre masszírozva tökéletes hidratáltnak éreztem a bőrömet, a lemosás után a megszokott krémemet alkalmazva pedig nem éreztem, hogy elnehezítette volna bármelyik termék is a bőrömet.
Összetevők:
AQUA/WATER /EAU, GLYCERIN, CETEARYL ISONONANOATE, ISOHEXADECANE, GLYCOL PALMITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TRICETEARETH-4 PHOSPHATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, GLYCYRRHETINIC ACID, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCOL STEARATE, PEG-2 STEARATE, PENTYLENE GLYCOL, TITANIUM DIOXIDE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, ALUMINA, STEARIC ACID. [BI 550]
Forrás: www.bioderma.hu
A többi Bioderma termékhez hasonlóan ez is illatanyagmentes, hipoallergén, felületaktív anyagoktól mentes, parabénmentes és nem mitesszerképző.
Egy kis plusz érdekesség a Bioderma oldaláról:
  • ·         Áttörés az érzékeny és intoleráns bőr számára: a szabadalmaztatott Toléridine® komplex, amely azonnal és tartósan fejti ki hatását a gyulladással szemben.
  • ·         A Sensibio Maszk alkalmanként használandó, az égető érzést, pirosságot és bőrfeszességet azonnal megszüntető termék.
  • ·         Biológiailag erősíti a bőr ellenállóképességét a külső hatásokkal szemben, valamint növeli az érzékeny bőr toleranciaküszöbét.
  • ·         A Toléridine® és a D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation) szabadalmaztatott természetes komplexe együttesen meggátolja a gyulladást elősegítő molekulák termelődését, így növeli a bőr ellenálló képességét.
  • ·         A Sensibio Maszkban található hidratáló hatóanyagok tartós komfortérzetet nyújtanak, valamint újrastrukturálják a bőrfelszínt a sugárzó arcbőr helyreállítása érdekében.
  • ·         A glicirrhetin-sav ( édesgyökér kivonat) azonnal megnyugtatja és ápolja a bőrt.

Összességében ez egy remek választás az érzékeny bőr számára, remek a hidratáló hatása, nincs zsíros érzet a használata után. A környezeti tényezők (hideg, szél, stb. ) megviselhetik a bőrünket, a hidegtől hajlamos lehet a pirosodásra és a száradásra, így mindenképpen fontos odafigyelni a megfelelő arcápolásra, melynek kitűnő része lehet a Sensibio maszk. Számos patikában vásárolhattok és online áruházakban is rendelhettek Bioderma termékeket.  A Dermashop oldalán 2.909 forintért elérhető megvásárolható a maszk az alábbi linken: https://www.dermashop.hu/index.php?biodermasensibio_maszk_75_ml&id=43

Szandi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések