WET N WILD PHOTO FOCUS ALAPOZÓ TESZT


Mostanában úgy érzem, hogy egyáltalán nem okoz fejtörést, hogy miről írjak Nektek, mivel annyi újdonság érkezik már hozzánk is, hogy nem győzöm gyűjtögetni az ötleteket. Próbálok minél változatosabb tartalmat hozni a blogra és vegyesen írni arcápolási, bőrápolási és dekorkozmetikai termékekről.  Amellett, hogy rengeteg új termék érkezik a magyar piacra, egyre több online áruházból is lehetőségünk nyílik rendelni és beszerezni azokat a termékeket, amiket itthon nem tudnánk. A mai bejegyzés fő sztárja is így érkezett, ami nem más, mint a híres Wet n Wild Photo Focus alapozó. A Wet n wild márkáról tudni kell, hogy sajnos a márka weboldalán nincs lehetőség Magyarországra rendelni, így nehéz beszerezni a termékeiket. A nyár folyamán minden beauty vlogger/blogger írt/beszélt erről az alapozóról. Összességében mindenki imádta, hiszen 6 dollárért, igen jól látjátok, mindössze 6 dollárért egy közepes fedésű szuper alapozót kaptak. Ilyenkor mindig szeretnék Amerikában élni és elképzelem, hogy milyen szuper lenne a sarki Ulta-ba bemenni vagy bármelyik drogériába és szállítási költség/vám vagy bármilyen bonyodalom és várakozás nélkül csak felkapni ezt az alapozót, vagy bármi mást, amire épp szükségem lenne. Ez azért is fogalmazódott meg bennem, mert ez egy 6 dolláros alapozó és rendelés esetén közel 3000 forintért tudsz hozzájutni (kb.), valamint szállítási költséget is kell fizetned, ami akár több ezer forint is lehet és persze „rosszabb” esetben még vámot is fizethetsz. Személy szerint én utálok postát fizetni és eléggé bosszantó, amikor egy relatív olcsó termék kb. kétszer annyiba fog kerülni a végén mire a polcodra kerül. Idegesítő, nem?

Lehet, hogy ez az én egyéni szociális problémám, szóval rá is térnék magára a termékre. A kiszerelés a szokásos 30 ml-es csomagolásban kapható, mint a legtöbb alapozó. Szerintem a csomagolás nagyon igényes, semmi fancy dolog, inkább letisztult, de nem is ezért fizetünk, ugye? Ami érdekes lehet a termék szempontjából, hogy nem kapott pumpát a csomagolás. Az alapozó adagolásához a kupakba beépített kis spatulát tudjuk használni. Visszakanyarodva az alapozó külső benyomásától, az első dolog, amit érzékelhetünk az üveg kinyitásakor az egy fura ragasztóra emlékeztető szag. Ez már picikét kiábrándító, de továbbra is nagy reményeket fűztem ehhez a termékhez. (Ha Tati imádja, akkor nekem is muszáj kipróbálnom…) Szóval a szagtól eltekintve nekem nagyon bejön a kis spatulás megoldás, mivel sokkal jobban adagolható vagy felvihető az arcra. A Catrice HD liquid alapozóval szemben, aminek „felszívós” ampullás adagolója van… vagy nem is tudom mi erre a hivatalos megfogalmazás. Ezt a formát én utálom, amikor először használtam akkor egyből a ruhámra ment az alapozó. A Catrice alapozó tesztről ITT olvashattok. Ami még óriási pozitívum ennél a terméknél az a színskála. Eszméletlen, hogy milyen széles választékot kaptunk a márkától, összesen 20 árnyalatban kapható.

Amit a termék ígér: bőrtökéletesítő alapozó, hibátlan smink, amely minden képen tökéletesen mutat majd.

Hogy mi ebből a valóság? Máris mondom. Ez az alapozó közel sem egy magas fedésű bőrtökéletesítő alapozó, inkább közepes fedést biztosít, azonban szépen építhető, nem maszk hatású. A formulája az én bőrtípusomhoz (kombinált) tökéletesen megfelelő, mivel egy jól eldolgozható könnyed alapozóról van szó, nem egy testesebb krém állagról. A kamera-kész állapotról nem tudok nyilatkozni, nem gondolnám, hogy releváns lehet egy jó képhez, de ez persze szituációtól függ. Természetesen ez egy nagyon jó marketing, hiszen a selfie-k és a hashtag-ek világában élünk, mindenki minél tökéletesebb képet akar mutatni a közösségi oldalain, így csábító lehet sokak számára ez az ígéret a márkától. A közeljövőben ígérem, hogy bevezetem az általam készített sminkes képeket is, viszont általában mindig rohanásban vagyok vagy annyira rosszak a fényviszonyok, hogy amikor kész a sminkem egyszerűen nem tudom átadni azt, amit élőben én látok a tükörben, de teljes gőzzel keresem a megoldást és azt a helyet a lakásban, ahol ez kivitelezhető lesz.
Az alapozót beauty blenderrel, valamint a Real Techniques alapozó ecsetével lehet a legszebben eldolgozó, valamiért a többi ecsettel nem működött a dolog, de általában a blender-es megoldás mindenhez jó. Mint említettem már korábban is ez egy közepes fedésű alapozó, viszont szépen építhető és egy erős közepes fedést szépen kialakíthat. Púderrel, valamint fixáló spray használata mellett egész napos fedést kaptunk, szépen a helyén marad a nap végén is.

Véleményem szerint ez a Wet n wild alapozó még így is kiemelkedően jobb, mint néhány hasonló árkategóriás drogériás alapozó. Ár- érték arányban nagyon jó vétel (főleg, ha 6 dollárért sikerül beszerezned valahonnan). A színválaszték nagyon korrekt, az alapozóhoz megvásárolhatod a hozzá tartozó korrektort, valamint fixáló púdert is. Egyébként felfedeztem, hogy az Emag oldalán nagyon kapható már egy-két termék a márkától, de ezek inkább a régebbi termékeik. Azért érdemes figyelni az oldalt hátha egyszer felkerülnek az újdonságokból is. Jelenleg drágábban lehet rendelés által az alapozó jutni, mint a 6 dolláros eredeti ára, azonban így is úgy gondolom, hogy megéri. Az online rendelés esetén persze a megfelelő árnyalat kiválasztása mindig problémás, azonban szeretném felhívni a figyelmet, hogy már több márka, például a Catrice is létrehozott alapozó világosító/sötétítő cseppeket (amiről hamaroson bejegyzést is hozok), így könnyedén létrehozhatod a saját árnyalatodat. Hétköznapi sminkhez tökéletes társ lehet a Photo Focus alapozó, értékelésem szerint 5-ből 4 csillag simán jár neki. Az amazon.com, valamint a Beautyjoint oldalán tudtok rendelni Magyarországra is. Remélem vásárlás esetén hasznos lesz a beszámolóm! J



Szandi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések