Romlott teszterek? Csak óvatosan!






A mai bejegyzésben egy olyan témáról szeretnék írni Nektek, ami számomra nagyon zavaróvá vált az elmúlt időszakban. Egyre gyakoribb, hogy drogériákban vagy bőrápolási szaküzletekben romlott teszterekkel találkozik az ember. Na de ezek után ki szeretné megvásárolni?


A teszterek témája nagyon kényes,szeretném kettő kategóriába sorolni. Először is  vannak helyzetek amikor nem kifejezetten a drogéria vagy üzletek hibája a rossz teszterek kint léte a polcokon. A másik kategóriába pedig a vásárlókat helyezném, akik nem tudják hogyan kell használni egy tesztert, tönkreteszik és ezzel ellehetetlenítik , hogy mások bármilyen benyomást is kapjanak az adott termékről.

Kezdjük a dekorkozmetikumokkal.



Számtalan olyan alkalom volt már az életemben, amikor elindultam egy drogériába vásárolni, és tegyük fel, hogy találtam egy rúzst, ami nagyon tetszett nekem. Mivel a csomagolás alján található színjelzésnek köze nincs általában a termék igazi árnyalatához, így mit tesz egy vásárló? Azonnal keresi a tesztert, hogy kipróbálhassa a kézfején, megtapasztalja a termék minőségét, állagát, fedését stb.. 
A probléma ott kezdődik, hogy a teszterek nagy része undorító állapotban van, és ez egy szebb formája volt az eredeti megfogalmazásnak a fejemben. Ezt a problémát okozhatják a vásárlók is, hiszen vannak olyanok, akik eléggé igénytelül próbálják ki a termékeket és ezzel elveszik a lehetőséget másoktól is.

 A következő probléma, hogy az üzletekben nagyon sokáig hagynak kint egy tesztert. Általában a drogériákban nagyon meleg szokott lenni télen-nyáron egyaránt. Ehhez még hozzátársul, hogy minden állványt különböző hangulatvilágításokkal látnak el, amik azonban folyamatosan megvilágításnak és hőnek vannak kitéve. Ezáltal a teszterek megolvadnak és a kipróbáláskor szinte kifolyik a csomagolásából, ami nem teszi csábítóbbá a terméket, ugye? 
Kapcsolódó képTehát meleg van, folyamatos fény éri őket, mivel sokan próbálják így a levegővel állandó érintkezésben áll. 
Mégis sokan nem a kézfejükön próbálják ki az adott terméket hanem szépen az üzletben kipróbálják az ajkukon a rúzst. Itt azért szeretném megjegyezni, hogy természetesen ha bemész egy MAC üzletbe vagy mondjuk a Lancome pultnál szeretnéd kipróbálni a kinézett kis szépséget, szakemberek segítségével megteheted, mivel fertőtlenítik minden alkalom után (vagyis reméljük). 
Szeretném felhívni a figyelmet rá, hogy még akkor se használd a drogériás tesztereket az ajkadon, szemeden stb, ha nagyon tetszik a termék és mindenképpen szeretnéd kipróbálni, mivel nem tudhatod, hogy az előtted használó személynek volt e bármilyen betegsége vagy ha nem is gondolunk a betegségekre, a folyamatos fény- és hőhatásnak köszönhetően + még levegőn van és sok száz ember kipróbálja, rengeteg baktérium lakozhat egy-egy ilyen termékben. A saját egészségetek érdekében ne használjátok őket saját magatokon. 

Ehhez nagyon szorosan kapcsolódik a kozmetikai teszterek kérdése is. Számtalan olyan alkalom volt, amikor például egy arckrém kipróbálása esetén (a kézfejemen) egy fura állagú és szagú terméket láttam. És ez az első benyomásod a termékről. Az egyik ilyen krém egy Estee Lauder krém volt, amiről sok-sok jót olvastam, beugrottam egy drogériába, hogy megnézzem közelebbről a terméket, azonban a teszter romlott volt. Ez az eset tegnap is megtörtént egy bőrápolási showroomot látogattunk meg, ami már lassan egy hónapja nyitva tart és nagy választékban voltak kihelyezve a termékekből. Több termék teszterét is kipróbáltam és szinte mindegyik teszternek nagyon fura szaga volt. Viszonylag meleg volt a májusi hónap, szintén fényhatás is éri a termékeket így gyorsabban megromlik egy termék még akkor is ha a csomagoláson az a bizonyos 12-es szám, tehát 12 hónapig használható felbontás után a termék. Ilyen esetben szerintem 2-3 hónapnál többet nem szabadna kint hagyni egy terméket, hiszen ezekeben is rengeteg baktérium keletkezik. Sajnálatos módon az üzletek általában akkor cserélik ki a tesztert ha az már elfogyott és nem a felbontás időpontját veszik figyelembe. 
Vizsgálatok kimutatták, hogy minden egyes teszterben olyan baktériumok találhatóak meg, mint például egy nyilvános wc kilincsein vagy egy bevásárlókocsin. További kimutatták, hogy a teszterek nagy arányban tartalmaztak penészt, élesztőt vagy fekáliát. Már nem is olyan csábító, ugye? 


Erről a témáról úgy gondoltam, hogy fontos beszélni, mert nagyon sokszor látom, hogy a hölgyek szeretettel próbálják ki a saját ajkukon vagy szemükön a tesztereket, ami rendkívül veszélyes a különböző baktériumok miatt. Maga a termék kézbevétele után, az első fontos benyomást a teszterek keltik és ezek nem minden esetben pozitív élmények. 
Különböző krémek esetén ne alkalmazzátok a tesztert közvetlenül az arcbőrötökön ha szagra és állagra már nem a legfrissebbnek tűnik. Mindig kérdezzétek meg, hogy van e másik teszter és nyugodtan jelezzétek ha állagra/szagra a kihelyezett teszter már nem felel meg  vásárlói kipróbálásra. 
Legyetek figyelmesek! :)

Nektek volt már hasonló élményetek? 

Csodás hetet kívánok Mindenkinek! 


Alexandra

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések